miércoles, 12 de enero de 2011

Wikis

Un wiki és un lloc web que permet als seus usuaris modificar-lo, és a dir, interactuar entr ells. En un wiki els usuaris poden crear o modificar informacions que hi hagin. Hi poden haver-hi molts però, dos exemples serien: wikispaces o viquipèdia.

Un wiki permet tenir una bona coordinació, permet treballar diferents usuaris alhora, afavoreix l'escriptura ja que tot ha se ser escrit pel propi usuari, etc.

martes, 11 de enero de 2011

RSS

RSS és una família de formats de canals web XML utilitzat per a publicar continguts actualitzats freqüentment com ara llocs de notícies i per mitjà del qual es pot compartir la informació i usar-la en altres llocs web o programes.

Les RSS les tenim al Bloc.

Web 2.0

És una nova web basada en comunitats, on els usuaris són els creadors dels continguts i decideixen què publicar i què fer amb la informació. És un nou marc d'interacció, participació i comunicació social. Els blocs són un dels exemples més destacats ja que faciliten la integració de molts d'aquests serveis. També estarien dins d'aquest grup les wikis.
En la seva aplicació educativa, veiem que generen la creació de coneixements de manera col·laborativa, fet que portarà a saber fer crítiques i correccions, a valorar el treball dels altres, a compartir nous coneixements, etc.