jueves, 23 de junio de 2011

Bloc

Un bloc és un lloc web compost per entrades organitzades mitjançant una cronología inversa amb actualitzacions freqüents i amb un estil informal i personal. Són espais autogestionats que generen comunitats basades amb interessos comuns i en la construcció compartide de coneixements.
Els blogs permeten als lectors interactuar amb l'autor per mitjà de comentaris i intercambiar idees. És un recurs per transmetre idees, opinions propostes o fins i tot permet llegeir i opinar sobre altres blogs. Uns dels aspectes a destacar són les possibilitats comunicatives que té amb una facilitat d'ús que ens permet la reflexió, l'anàlisi i el debat a les aules. Ens permet una educació transversal.

Classes de blogs:

1.Blogs de centre: Normalment consisteixen en revistes digitals que integren textos informatius, d'opinió, de creació... De vegades són el mitjà perquè els alumnes publiquin alguns treballs fets a classe. També poden ser blogs de la biblioteca escolar amb informacions sobre novetats bibliogràfiques...
2.Blogs destinats a seminaris i cursos de formació TIC per al professorat: Els professors que imparteixen cursos o coordinen seminaris de formació TIC solen usar blogs i wikis com a recurs o perquè els assistents puguin tenir les informacions i tutorials a disposició seva de manera permanent.
3.Blogs de professors(individuals): Destinats a comunicar les seves reflexions sobre l'educació, sobre la metodología en àrees concretes, sobre les TIC en l'educació i per donar notícies dels recursos que trobem.

Els blogs d'aula
1.Blogs d'aula del professor: La seva funció es proporcionar als alumnes informació, proposar activitats complementaries... El blog facilita l'organització d'aquets materials mitjançant les categories. El blog d'aula del professor pot limitar-se a un paper informatiu i instructiu, però en molts casos es busca la interacció amb l'alumnat.

2.Blogs professor - alumne: Les funcions d'aquets blogs són diverses, pot ser un quadern que agrupi les informacions del professor i les entrades del alumnes en les quals publiquen algunes de les activitats d'aula. És poden fer projectes com la lectura compartida d'un llibre on els alumnes i els professors aportin cites, treballs d'investigació en els quals el blog funciona com a diari de treball, de revista de classe....
3.Blogs d'aula de l'alumne: Hi han diverses funcions:
- Executar les tasques proposades pel professor en el seu bloc d'aula, on l'alumne pot treballar informacions.
- Carpeta de portafolis digital
- Guia de navegació
- Guia de recursos per al blog
- Desenvolupament de temes de lliure elecció.

No hay comentarios:

Publicar un comentario