jueves, 28 de octubre de 2010

Biografia Eulàlia Bosch

Eulàlia Bosch va néixer a Barcelona l’any 1949. És llicenciada en Filosofia (Universitat de Barcelona,1971) i en Història (Universitat Autònoma de Barcelona,1976). Té un llarg recorregut en l’àmbit d’educació. Destaca com a professora de Filosofia, directora i fundadora de serveis educatius i comissària d'exposicions.
Eulàlia Bosch és educadora de Filosofia, fundadora i ex-directora de l’Institut d’Investigació per a l’Ensenyament de Filosofia (IREF) d’Espanya i autora dels llibres El plaer de mirar (1998) i Educació i vida quotidiana (2003). També entre 19951998 va ser responsable del Servei Educatiu del Museu d’Art Contemporani de Barcelona i ha treballat com a comissària de diferents exposicions com per exemple Criatures misterioses, La capsa màgica, Veure la llum i T’envio aquest vermell cadmio. Actualment és assessora en temes d’art i exposicions, creadora de programes d’art i educació, comissària d’exposicions, professora de filosofia i sòcia fundadora de Gao lletres S.L.
Eulàlia Bosch, a part de totes actes activitats que duu a terme, sempre ha tingut un objectiu per a treballar la relació entre les institucions educatives i la vida cultural de les ciutats. És de la opinió que les escoles han de fer reflexionar a la ciutadania en l'anàlisi del propi territori, que hem de conèixer la nostra ciutat, cal que els educadors i educadores tinguin eines per explicar-la ja que les escoles tenen un gran protagonisme a les ciutats. Bosch posava com a exemple: "el trànsit es gestiona tot depenent de les entrades i sortides de les escoles"; una mostra evident de què "no es pot separar com es construeix la ciutat de com la vivim".

No hay comentarios:

Publicar un comentario