jueves, 21 de octubre de 2010

SETEMBRE:

DIJOUS 9 DE SETEMBRE:
Primer dia de Gtic, Gestió de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, és una matèria destinada a la gestió de la informàtica i de les noves tecnologies.

Durant la classe d’avui, hem creat una compte Gmail a www.gmail.com, i tot seguit hem creat un blog a www.blogger.com.

El blog ens servirà per enriquir els nostres coneixements i compartir-los amb els companys i professors. Dins d’aquest blog hi trobarem els nostres treballs, exercicis , els resums dels articles o llibres llegits a casa o a l’aula, el diari de seguiment d’aquesta matèria, noticies relacionades amb la matèria o amb l’educació. També hi trobarem les nostres reflexions, els nostres apunts, i tot el que creiem convenient.
Em creat també la nostre primera entrada al blog: presentació nostre i declaració de propòsits pel nou curs.

Per altre banda també hem hagut de llegir un seguit de pautes relacionades amb la matèria i explicar quines eren les que no sabíem fer.

I per últim hem hagut d’embedir un vídeo, un tutorial del “Delicious” i fer un resum on explicàvem què és i per a què serveix aquest programa.
Aquest programa és un servei de gestió d'adreces d'interès socials a través del web. Permet pujar a la xarxa les adreces d'interès, que clàssicament s'emmagatzemaven des del navegador localment a l'ordinador, de manera que són consultables a través d'Internet i no només en local.

I per últim, hem visualitzat un vídeo explicatiu en el qual s’explicava per a què serveixen els ordinadors, una breu historia i la seva evolució fins avui en dia.


DIJOUS 16 DE SETEMBRE:

Durant la classe d’avui hem iniciat el blog, hem parlat dels problemes que hem tingut per embedir el vídeo i de quina manera solucionar-ho.
Tot seguit hem hagut de crear grups de 4 persones per a dur a terme un treball col.laboratiu a través d’un blog o d’un wiki.

El wiki és un lloc web col•laboratiu, que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Els usuaris d'un wiki poden d'aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida. Un dels wikis més coneguts és la Wikipedia.
Aquest l’hem creat a través de la web www.wikispace.com.

El nostre treball consistirà en buscar informació, dialogar i relacionar-la amb els continguts que haguem escollit, el nostre tractarà sobre: Internet com a espai de publicació individual o compartida.

També hem començat a llegir un llibre titulat: Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents. Aquest ens explica què és un blog, per a què serveix i les diferents utilitats que li podem donar en l’àmbit educatiu.
Durant la classe d’avui, hem visitat un lloc web molt interessant per a descarregar programes gratuïts: www.softcatalà.com.


DILLUNS 20 DE SETEMBRE:

Avui a classe hem parlat i comentat el llibre de blogs. El primer capítol ens explica que és un blog i de les seves implicacions socials i educatives. També parla de la blogosfera, de les seves característiques, de l’estructura que comporta i ens desglossa els diferents parts que té. El segon capítol parla de les diferents classes de blogs que existeixen i de quina manera els podem utilitzar. El tercer capítol parla de com crear un blog, de les seves característiques generals i dels diferents tipus de blogs que existeixen amb les seves característiques, els seus tutorials i els diferents recursos que podem emprar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario